Blog 2: .. handel snel!

Klok

“Het was een zeer geschikte kandidaat, maar heb je nog meer profielen, zodat we even kunnen vergelijken?”
“We hebben een fijn gesprek gehad en gaan er dit weekend rustig over nadenken. In de helft van volgende week komen we met een terugkoppeling”
“We willen graag een tweede gesprek inplannen. Dit kan over 1,5 week op donderdag om 15.40uur. Mocht dit positief zijn volgt nog een derde gesprek op een nader te bepalen moment”
“We willen heel graag met deze kandidaat verder, maar degene van HR is een paar dagen weg, dus volgende week kunnen we alles afronden”

Bovenstaand een greep uit de reacties die wij dagelijks ontvangen over gesprekken met onze kandidaten. En begrijpelijke reacties, als we een paar jaar terug zouden gaan in de tijd. Maar helaas is de realiteit op dit moment dat er bijna geen passend personeel te vinden is, zowel interim als vast. Nog concreter: een gemiddelde kandidaat heeft momenteel 3 aanbiedingen waaruit deze kan kiezen.

Als recruitment consultant neem ik daarom steeds meer de rol in van consultant dan van recruiter. En het beste advies dat ik momenteel aan alle organisaties kan geven:

  • Ontvang je het CV van een goede kandidaat: handel snel!
  • Spreek je een goede kandidaat: handel snel!
  • Tweede of derde gesprek: handel snel!
  • Wil je een aanbieding doen: handel snel!
  • Ga je een arbeidscontract opmaken: handel snel!

Zowel voor interim als vaste kandidaten geldt dat elke dag die jij wacht er meerdere partijen contact hebben opgenomen met een aanbieding richting jouw kandidaat. Schakel snel, plan meerdere gesprekken op dezelfde dag, kom einde dag met een aanbieding en zorg dat het contractueel meteen wordt afgerond.

Advies nodig bij het snel binnenhalen van vast of interim finance personeel? Wij denken vanuit Finnt graag met je mee, als recruiter en als consultant.

Voor meer informatie: 0628828850 | niels@finnt.nl

Niels Krommenhoek is Eigenaar en Recruitment Consultant bij Finnt B.V. Zijn recruitment carrière startte hij als inhouse Campus recruiter bij diverse opdrachtgevers als Rabobank, KPMG Meijburg & Co, KLM en ABN AMRO. Vanuit Finnt focust Niels zich op interim en permanente bemiddeling van financieel specialisten, specifiek binnen de vakgebieden Accounting & Controlling.

Request a call

Let us know when we can give you a call

Belverzoek

Laat ons weten wanneer wij u mogen bellen.