Blog 4: Start bij Finnt – Op de helft

Hand op toetsenbord van laptop

De eerste helft van 2022 is voorbij gevlogen. Vorig jaar was het recruitment vak voor mij nog volledig onbekend, maar na een aantal goede gesprekken en een warm welkom van mijn nieuwe collega’s heb ik de sprong in het diepe gewaagd.

1 november 2021; Mijn eerste werkdag bij Finnt. Al bij binnenkomst op kantoor krijg ik van mijn nieuwe collega’s een warm onthaal en dus een erg positief gevoel. Tijdens zo’n eerste week bij een nieuwe werkgever en in een nieuw vakgebied komt er natuurlijk veel informatie op je af. Dat weten ze bij Finnt maar al te goed en omdat deze eerste trainingsweek behoorlijk intensief is, mag je wat later beginnen en wat eerder stoppen. Hierin wordt al direct met je meegedacht.

Na de trainingsweek ging ik direct aan de slag. Als Recruiter zonder ervaring in het vakgebied begin je bij Finnt als Junior Recruiter, of Sourcer. In die rol ondersteun je de ervaren Recruitment Consultants bij de invulling van openstaande opdrachten. Dit is echt de perfecte start! Op deze manier werk je namelijk op verschillende opdrachten samen met alle Recruitment Consultants. Doordat iedereen weer zijn eigen kwaliteiten heeft, leer vanuit verschillende invalshoeken de kneepjes van het vak. Daarbij helpt het dat je binnen Finnt vrij bent om op je eigen manier invulling te geven aan recruitment. Je bepaalt zelf hoe je jouw opdrachten binnenhaalt en invult. Doordat je dan van iedereen kunt afkijken hoe hij of zij het doet, is het ook zo leuk om van iedereen wat te kunnen leren. Omdat het finance vakgebied voor mij nieuw was, kreeg ik in mijn rol als Sourcer meteen goed inzicht in wat alle verschillende functies binnen Finance inhouden. Je spreekt veel kandidaten en bent samen met de Recruitment Consultant verantwoordelijk voor de invulling van de opdracht. In veel gevallen heb je ook regelmatig contact met de opdrachtgever.

Door deze fijne start heb ik de eerste 7 maanden als Sourcer veel opdrachten daadwerkelijk ingevuld. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar Recruitment Consultant, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de ondersteuning van alle organisaties in de regio Utrecht. Hierbij leg ik contact met de opdrachtgevers, bouw een lange termijn relatie en pak meerdere opdrachten tegelijk op. En uiteraard heb ik in deze rol ook regelmatig de ondersteuning van een Sourcer bij de invulling van mijn opdrachten. Zo kan ik mijn kennis weer overdragen.

De afgelopen maanden hebben mij veel motivatie gegeven om echt zelfstandig de functie van Recruitment Consultant uit te voeren. Dit omdat ik alle tijd heb gekregen om mijzelf te ontwikkelen, doordat ik van alle collega’s heb mogen en kunnen leren en omdat het vertrouwen hier hardop wordt uitgesproken. Sinds ik bij Finnt werkzaam ben merk ik hoe belangrijk en fijn het is dat je juist op positieve manier gestimuleerd wordt en opbouwende kritiek krijgt. Hierdoor krijg ik de waardering die nodig is om de beste Recruitment Consultant te worden en hierdoor alles uit mezelf te halen wat erin zit!

Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Geef me gerust eens een bel: 06 8268 0993

Lisa

Request a call

Let us know when we can give you a call

Belverzoek

Laat ons weten wanneer wij u mogen bellen.